09

IMPARATUL   MESIA

Isaia 11:1-2
Apoi odrasla va iesi din tulpina lui Isai, si un vlastar va da din radacinile lui. Duhul Domnului Se va odihni peste el, duh de intelepciune si de pricepere, duh de sfat si de tarie, duh de cunostinta si de frica de Domnul.

Daniel 7:13-14
M-am uitat in timpul vedeniilor mele de noapte si iata ca pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a inaintat spre Cel Imbatranit de zile si a fost adus inaintea Lui. I s-a dat stapanire, slava si putere imparateasca, pentru ca sa-I slujeasca toate popoarele, neamurile si oamenii de toate limbile. Stapanirea Lui este o stapanire vesnica si nu va trece nicidecum, si Imparatia Lui nu va fi nimicita niciodata.

Aceste texte vorbesc despre Mesia, o ființă umană care va învăța omenirea adevărul despre D-zeul Israelului. Neegalat în intelect, sfințenie, putere, și stăpânire, el va conduce lumea ca un emisar al lui D-zeu. Scriptura Ebraică prezice realizările și atributele prin care acest nou Mesia va fi recunoscut. Evenimente mesianice vor avea loc în timpul Erei Mesianice. Nicăieri, Scriptura Ebraică, nu ne da nici cel mai mic indiciu că Mesia va muri pentru păcatele adepților săi, doar pentru a reveni mii de ani mai târziu, pentru a îndeplini mai multe profeții care le-a lasat neimplinite !

Următoarele profeții mesianice trebuiesc îndeplinite:

1) Toate razboaiele vor inceta:

Isaia 2:4
“El va fi Judecatorul neamurilor, El va hotari intre un mare numar de popoare; asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul.

2) Toata lumea va cunoaste pe adevaratul D-zeu [cel descris in Scriptura Ebraica]:

Isaia 11:9
Nu se va face niciun rau si nicio paguba pe tot muntele Meu cel sfant; caci pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, ca fundul marii de apele care-l acopera.

3) Marele rau egiptean [Nilul], va seca:

Isaia 11:15
Domnul va seca limba marii Egiptului, Isi va ridica mana asupra Raului in mania Lui, il va imparti in sapte paraie, asa ca il vor putea trece incaltati.

4) Moartea va inceta:

Isaia 25:8
“… nimiceste moartea pe vecie …

5) Cei morți vor fi înviați:

Isaia 26:19
Sa invie, dar, mortii Tai! Sa se scoale trupurile mele moarte! – Treziti-va si sariti de bucurie, cei ce locuiti in tarana! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata, si pamantul va scoate iarasi afara pe cei morti.

Daniel 12:2
Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica.

6) Bucurie veșnică și desfatare va caracteriza Poporul Evreu:

Isaia 51:11
Astfel cei rascumparati de Domnul se vor intoarce, vor veni in Sion cu cantari de biruinta, si o bucurie vesnica le va incununa capul; ii va apuca veselia si bucuria, iar durerea si gemetele vor fugi.

7) Cetățile ruinate ale lui Israel vor fi restaurate:

Ezechiel 16:55
Astfel, surorile tale: Sodoma si fiicele ei se vor intoarce iarasi la starea lor de mai inainte…

8) Toti Evreii se vor aduna în Țara Sfântă [Israel]:

Ezechiel 37:21
Si sa le spui: “Asa vorbeste Domnul D-zeu: “Iata, voi lua pe copiii lui Israel din mijlocul neamurilor la care s-au dus, ii voi strange din toate partile si-i voi aduce inapoi in tara lor.

9) Toate armele de război vor fi distruse:

Ezechiel 39:9
Atunci locuitorii cetatilor lui Israel vor iesi, vor arde si vor da prada flacarilor armele, pavezele si scuturile, arcurile si sagetile, lancile si sulitele; si sapte ani vor face focul cu ele.

10) Inamicii lor vor fi inmormantati:

Ezechiel 39:12
Sapte luni ii va ingropa casa lui Israel, ca sa curete tara.

11) Cel de-al Treilea Templu va fi reconstruit:
Intregul capitol din Ezechiel 40 descrie cel de-al Treilea Temlu.

12) In Israel, copacii vor rodi lunar:

Ezechiel 47:12
Dar langa raul acesta, pe malurile lui de amandoua partile, vor creste tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va vesteji, si roadele lor nu se vor sfarsi; in fiecare luna vor face roade noi, pentru ca apele vor iesi din Sfantul Locas. Roadele lor vor sluji ca hrana, si frunzele lor, ca leac.

13) Fiecare dintre cele 12 triburi ale lui Israel va primi moștenirea sa:

Ezechiel 47:13-14
Asa vorbeste Domnul D-zeu: “Iata hotarele tarii pe care o veti imparti ca mostenire celor douasprezece semintii ale lui Israel. Iosif va avea doua parti. O veti stapani unul ca si altul, cum am jurat cu mana ridicata ca o voi da parintilor vostri. Tara aceasta va va cadea deci la impartire ca mostenire.

14) Evreii vor fi solicitati pentru îndrumare spirituală:

Zaharia 8:23
Asa vorbeste Domnul ostirilor: ‘In zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei si-i vor zice: Vrem sa mergem cu voi; caci am auzit ca D-zeu este cu voi!’

15) Toti paganii [crestini, musulmani, etc. etc.] se vor inchina D-zeului lui Israel nu idolilor (vezi Isus) sau prin intermediul unui profet fals (vezi Mohamed):

Zaharia 14:16
Toti cei ce vor mai ramane din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, si sa praznuiasca sarbatoarea Corturilor.

16) Națiunile lumii pagane vor ajuta pe Evrei [dpdv material]:

Isaia 60:5
Cand vei vedea aceste lucruri, vei tresari de bucurie si iti va bate inima si se va largi, caci bogatiile marii se vor intoarce spre tine, si vistieriile neamurilor vor veni la tine.

Isaia 60:10-12
Strainii iti vor zidi zidurile, si imparatii lor iti vor sluji; caci te-am lovit in mania Mea [vezi Isaia 52/53], dar in indurarea Mea am mila de tine. Portile tale vor sta vesnic deschise, nu vor fi inchise nici zi nici noapte, ca sa lase sa intre la tine bogatia neamurilor si imparatii lor cu alaiul lor. Caci neamul si imparatia care nu-ti vor sluji vor pieri, si neamurile acelea vor fi in totul nimicite.

Isaia 61:6
Dar voi va veti numi preoti ai Domnului si veti fi numiti slujitori ai D-zeului nostru, veti manca bogatiile neamurilor si va veti fali cu fala lor.

Este interesant de observat că aceste profeții mesianice prezic subjugarea tuturor națiunilor lumii, în Israel. În cazul în care Isus a fost într-adevăr Mesia și Evreii l-au persecutat și l-au ucis, de ce i-ar rasplati D-zeu in felul asta? D-zeu ii compenseaza in modul asta pentru ca ei nu s-au dat dupa caile idolatrice ale lumii, secole si milenii de-arandul.


Isaia 42:1-4
Iata robul Meu, pe care-l sprijin, alesul Meu, in care isi gaseste placere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste el; el va vesti neamurilor judecata. El nu va striga, nu-si va ridica glasul si nu-l va face sa se auda pe ulite. Trestia franta n-o va zdrobi, si mucul care mai arde inca nu-l va stinge. Va vesti judecata dupa adevar. El nu va slabi, nici nu se va lasa, pana va aseza dreptatea pe pamant; si ostroavele vor nadajdui in legea Lui.

Acest “rob” nu este Mesia. De fapt, nicăieri în Scriptura Ebraică este Mesia numit direct “rob.” Acest “rob” este Poporul Evreu, în special in scrierile lui Isaia se poate deduce clar. Desigur că, mai departe în acest capitol, devine clar că profetul face aluzie la Israel:

Isaia 42:22, 24
Si totusi poporul acesta este un popor pradat si jefuit! Toti zac inlantuiti in pesteri si infundati in temnite. Sunt lasati de prada, si nimeni nu-i scapa! Jefuiti, si nimeni nu zice: ‘Da inapoi!’ … Cine a dat pe Iacov prada jafului, si pe Israel, in mainile jefuitorilor? Oare nu Domnul, impotriva caruia am pacatuit? Ei n-au voit sa umble pe caile Lui si n-au ascultat legea Lui.

În zelul lor de a transforma pasajul discutat mai sus, într-o “profeție”, prevestind pe Isus, autorii Noului Testament a încheiat cu “… și în numele său va spera Neamurile” (Matei 12:18-21).


Psalmi 72:11
Da, toti imparatii se vor inchina inaintea lui, toate neamurile ii vor sluji.

Imparatul David, aici aduce referinta la fiul său, Solomon, așa cum este evident mai devreme în acest Psalm:

Psalmi 72:1-2
(Un psalm al lui Solomon.) D-zeule, da judecatile Tale imparatului si da dreptatea Ta fiului imparatului! Si el va judeca pe poporul Tau cu dreptate, si pe nenorocitii Tai cu nepartinire.

Această solicitare a lui David a fost acordata:

I Regi 3:28
Tot Israelul a auzit de hotararea pe care o rostise imparatul. Si s-au temut de imparat, caci au vazut ca intelepciunea lui D-zeu era in el, povatuindu-l in judecatile lui.

În contrast, Isus a negat singur ca fiind un judecător:

Luca 12:13-14
Unul din multime a zis lui Isus: ‘Invatatorule, spune fratelui meu sa imparta cu mine mostenirea noastra. Omule, i-a raspuns Isus, ‘cine M-a pus pe Mine judecator sau impartitor peste voi?’

Psalmi 72:7
In zilele lui va inflori cel neprihanit si va fi belsug de pace pana nu va mai fi luna.

În timpul vieții lui Isus, evreii au suferit în mâinile romanilor, și a văzut distrugerea Ierusalimului. Sub regele Solomon, cu toate acestea, Israel sa bucurat de o pace și liniște.

                                                                                            I Regi 5:32 [in Biblia Crestina 5:18]
Lucratorii lui Solomon, ai lui Hiram si ghiblitii, le-au cioplit si au pregatit lemnele si pietrele pentru zidirea Casei.

Psalmi 72:8
El va stapani de la o mare la alta, si de la Rau pana la marginile pamantului.

Isus nu a avut stăpânire niciunde, inclusivnici macar asupra discipolor lui, care l-au dezertat la primul semn de necaz:

Matei 26:56
“…Atunci toti ucenicii L-au parasit si au fugit.

Cu Solomon insa, a fost diferit:

I Regi 5:1 [in Biblia Crestina 4:21]
Solomon mai stapanea si toate imparatiile de la Rau pana in tara filistenilor si pana la hotarul Egiptului. Ei ii aduceau daruri si au fost supusi lui Solomon tot timpul vietii lui.

Psalmi 72:10
Imparatii Tarsisului si ai ostroavelor vor plati biruri, imparatii Sebei si Sabei vor aduce daruri…

Aceasta a fost implinit:

I Regi 10:22-23
Caci imparatul [Solomon] avea pe mare corabii din Tars cu ale lui Hiram; si corabiile din Tars veneau la fiecare trei ani, aducand aur si argint, fildes, maimute si pauni. Imparatul Solomon a intrecut pe toti imparatii pamantului in bogatii si intelepciune.

Psalmi 72:10
“…imparatii Sebei si Sabei vor aduce daruri.

Aceasta deasemenea, a fost implinit:

I Regi 10:1-2, 10
Imparateasa din Seba a auzit de faima lui Solomon, in ce priveste slava Domnului, si a venit sa-l incerce prin intrebari grele. A sosit la Ierusalim cu un alai foarte mare si cu camile care aduceau mirodenii, aur foarte mult si pietre scumpe. S-a dus la Solomon si i-a spus tot ce avea pe inima….Ea a dat imparatului o suta douazeci de talanti de aur, foarte multe mirodenii si pietre scumpe. N-au mai venit niciodata in urma atatea mirodenii cate a dat imparateasa din Seba imparatului Solomon.

Psalmi 72:11
Da, toti imparatii se vor inchina inaintea lui, toate neamurile ii vor sluji.

Din nou, aceasta nu a fost implinit cu Isus ci cu Solomon:

I Regi 10:24-25
Toata lumea cauta sa vada pe Solomon, ca sa auda intelepciunea pe care o pusese D-zeu in inima lui. Si fiecare isi aducea darul lui: lucruri de argint si lucruri de aur, haine, arme, mirodenii, cai si catari; asa era in fiecare an.


Geneza 49:10
Toiagul de domnie nu se va departa din Iuda, nici toiagul de carmuire dintre picioarele lui, pana va veni Silo, si de El vor asculta popoarele.

De-a lungul Scripturii Ebraice, un sceptru reprezinta emblema de domnie:

Estera 5:2
Cand a vazut imparatul pe imparateasa Estera in picioare in curte, ea a capatat trecere inaintea lui. Si imparatul a intins Esterei toiagul imparatesc pe care-l tinea in mana. Estera s-a apropiat si a atins varful toiagului.

                                                                                          Psalmi 45:7 [in Biblia Crestina 45:6]
Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este vesnic; toiagul de domnie al Imparatiei Tale este un toiag de dreptate.

Isaia 14:5
Domnul a frant toiagul celor rai, nuiaua stapanitorilor.

Versetul în discuție prezice că, o dată un descendent al lui Iuda domnește peste împărăția lui Iuda, toți regii iudei aleși [ulterior] în mod legal trebuie să fie din acest trib. Împlinirea acestei promisiuni a început cu David, un descendent al lui Iuda:

Numeri 26:20
Iata fiii lui Iuda, dupa familiile lor: … Peret …

Rut 4:18, 22
Iata samanta lui Peret: Peret a fost tatal lui Hetron; … Obed a fost tatal lui Isai; si Isai a fost tatal lui David.

De la Imparatul David incoace, toți regii iudei au fost într-adevăr din linia davidica:

II Cronici 13:5
Nu trebuie oare sa stiti ca Domnul D-zeul lui Israel a dat pe vecie domnia peste Israel lui David si fiilor lui printr-un legamant care nu se poate calca?

Mesia trebuie sa fie un descendent al lui David, aici nu poate fi nici o indoiala. Apoi, “pana va veni Silo” înseamnă “până la și inclusiv Silo(Mesia); … sa comparam:

Geneza 28:15
Iata, Eu sunt cu tine [Iacov]; te voi pazi pretutindeni pe unde vei merge si te voi aduce inapoi in tara aceasta; caci nu te voi parasi, pana nu voi implini ce-ti spun.

Deuteronom 7:24
Pe imparatii lor ii va da in mainile tale si le vei sterge numele de sub ceruri; niciunul din aceste popoare nu va putea sa stea impotriva ta, pana le vei nimici.

Crestinii susțin că un sceptru simbolizează independența politică care, spun ei, a fost pierdut atunci când Imperiul Roman a impozitat în primul rând evreii din anul 7 al erei crestine. Despre Isus se spune că s-ar fi născut aproximativ treisprezece ani înainte de această taxă. Prin urmare, ei ajung la concluzia ca sceptrul și toiagul de cârmuire nu s-a depărtat din Iuda până cand a venit Isus.

Dar aceasta nu a fost prima dată când evreii au fost subjugati de reguli si legi străine. În cazul în care libertatea este într-adevăr ceea ce reprezintă un sceptru, a fost luat secole înainte erei noastre:

Judecatori 3:14-15
Si copiii lui Israel au fost supusi optsprezece ani lui Eglon, imparatul Moabului…. Copiii lui Israel au trimis prin el [Ehud] un dar lui Eglon, imparatul Moabului.

Judecatori 13:1
Copiii lui Israel au facut iarasi ce nu placea Domnului; si Domnul i-a dat in mainile filistenilor, timp de patruzeci de ani.

II Regi 15:29
Pe vremea lui Pecah, imparatul lui Israel, a venit Tiglat-Pileser, imparatul Asiriei, si a luat … toata tara lui … si pe locuitori i-a dus in prinsoare in Asiria.

II Regi 25:21
Imparatul Babilonului i-a lovit si i-a omorat la Ribla, in tara Hamatului. Astfel a fost dus in robie Iuda, departe de tara lui.

Mai degrabă, un sceptru se referă exclusiv la domnie, nu independența politică, așa cum se vede în următorul pasaj.


Numeri 24:17
“Il vad [Balaam], dar nu acum, Il privesc, dar nu de aproape. O stea rasare din Iacov, un toiag de carmuire se ridica din Israel. El strapunge laturile Moabului si prapadeste pe toti copiii lui Set

Numeri 24:14
Si acum iata ca ma duc [Balaam] la poporul meu. Vino, si-ti voi vesti [pe Balak] ce va face poporul acesta [Israel] poporului tau [Moab] in vremurile care vor urma.

După ce Mesia subjugă toate neamurile pagane, următoarele profeții care descriu pacea și securitatea poporul evreu vor fi îndeplinite:

Mica 4:4
“…ci fiecare va locui sub vita lui si sub smochinul lui, si nimeni nu-l va mai tulbura. Caci gura Domnului ostirilor a vorbit.

Mica 5:3
“El [Mesia], se va infatisa si va carmui cu puterea Domnului si cu maretia Numelui Domnului D-zeului sau: vor locui linistiti, caci El va fi proslavit pana la marginile pamantului.

Ceea ce a avut loc in timpul lui Isus a fost exact invers: Templul și Ierusalimul au fost distruse. Mai mult de un milion de Evrei au murit în luptă, iar restul au fost exilați. Mai mult decât atât, Isus [în mod evident], nu a fost acest Mesia cuceritor, pentru ca in loc de a invinge numerosii lui dusmani care si-i facuse, el a fost foarte ușor prins și executat.


Psalmi 132:11
“Domnul a jurat lui David adevarul si nu Se va intoarce de la ce a jurat: “Voi pune pe scaunul tau de domnie un fiu din trupul tau.

II Samuel 7:12-14
Cand ti se vor implini zilele [ție, David] si vei fi culcat cu parintii tai, Eu iti voi ridica un urmas dupa tine, care va iesi din trupul tau, si-i voi intari imparatia. El va zidi Numelui Meu o Casa, si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui. Eu îi voi fi Tata, si el Îmi va fi fiu. Daca va face raul, il voi pedepsi cu o nuia omeneasca si cu lovituri omenesti;..

Aceste versete vorbesc despre Solomon, fiul lui David, atunci când David a repetat promisiunea lui D-zeu a spus:

I Cronici 22:8-10
Dar cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: “Tu ai varsat mult sange si ai facut mari razboaie; de aceea nu vei zidi o Casa Numelui Meu, caci ai varsat inaintea Mea mult sange pe pamant. Iata ca ti se va naste un fiu, care va fi un om al odihnei si caruia ii voi da odihna, izbavindu-l din mana tuturor vrajmasilor lui de jur imprejur; caci numele lui va fi Solomon si voi aduce peste Israel pacea si linistea in timpul vietii lui . El va zidi o Casa Numelui Meu. El Imi va fi fiu, si Eu ii voi fi Tata; si voi intari pe vecie scaunul de domnie al imparatiei lui in Israel.

Solomon a fost intr-adevar cel care a construit aceasta ‘Casa’ (Templul):

I Regi 6:2
Casa, pe care a zidit-o imparatul Solomon Domnului, era lunga de saizeci de coti, lata de douazeci si inalta de treizeci.

Chiar și atunci când a permis nevestelor lui străine să ridice altare idolilor lor, Solomon nu si-a pierdut dreptul său veșnic la tron​​:

I Regi 11:13
Nu voi rupe insa toata imparatia; [Eu, D-zeu] voi lasa o semintie fiului tau, din pricina robului Meu David si din pricina Ierusalimului, pe care l-am ales.

Într-adevăr, domnia a fost transferată la fiul său, și după aceea a rămas în familia lui:

II Cronici 9:31
Apoi Solomon a adormit cu parintii lui, si l-au ingropat in cetatea tatalui sau, David. Si, in locul lui, a domnit fiul sau Roboam.

Noul Testament (Evrei 1:5) citează II Samuel 7:14 ca prevestind pe Isus, ignorând convenabil afirmatia lui D-zeu: “…daca va face raul, il voi pedepsi“, astfel încât să nu păteze imaginea fără de păcat a lui Isus:

I Petru 2:22
El n-a facut pacat, si in gura Lui nu s-a gasit viclesug.

Mai mult decât atât, nici macar nu ar fi fost posibil ca Isus sa poata construi Templul, pentru ca acesta era inca in picioare de-a lungul vieții sale!

Cu toate acestea, pentru a “dovedi” că Isus este Imparatul Mesia, Noul Testament traseaza intr-un mod cum nu se poate mai caraghios, strămoșii lui David prin Solomon. Să comparăm o secțiune din această genealogie cu cel dat lui Solomon în Scriptura Ebraică:

Scriptura Ebraica                            Noul Testament

I Cronici 3:10-16                                                              Matei 1:6-11

1. Solomon                                                                                   1. Solomon

2. Roboam                                                                                    2. Reboam

3. Abia                                                                                           3. Abia

4. Asa                                                                                             4. Asa

5. Iosafat                                                                                        5. Iosafat

6. Ioram                                                                                         6. Ioram

7. Ahazia                                                                                             –

8. Ioas                                                                                                  –

9. Amatia                                                                                             –

10. Azaria                                                                                         7. Ozia

11. Iotam                                                                                           8. Iotam

12. Ahaz                                                                                             9. Ahaz

13. Ezechia                                                                                        10. Ezechia

14. Manase                                                                                        11. Manase

15. Amon                                                                                            12. Amon

16. Iosia                                                                                              13. Iosia

17. Ioiachim                                                                                            –

18. Iehonia                                                                                         14. Iehonia

Genealogia din Matei omite intenționat Ahazia, Ioas, Amatia, și Ioiachim, astfel încât să “îndeplinească” proorocia:

Matei 1:17
Deci de la Avraam pana la David sunt paisprezece neamuri de toate; de la David pana la stramutarea in Babilon sunt paisprezece neamuri; si de la stramutarea in Babilon pana la Chr_ _tos sunt paisprezece neamuri.

Cu toate acestea, Ioiachim a născut pe Iehonia:

I Cronici 3:15-16
Fiii lui Iosia: intaiul nascut, Iohanan; al doilea, Ioiachim; … Fiii lui Ioiachim: Ieconia, fiul sau…

Genealogia lui Matei conține o altă gafă majoră: aceasta include pe blestematul Iehonia:

Ieremia 22:30
Asa vorbeste Domnul: “Scrieti pe omul acesta [Iehonia] ca lipsit de copii, ca un om caruia nu-i va merge bine toata viata lui; caci niciunul din urmasii lui nu va izbuti sa sada pe scaunul de domnie al lui David si sa domneasca peste Iuda.

Astfel, nici unul dintre urmașii lui Iehonia nu poate moșteni tronul, inclusiv Isus!

Talmud-ul (in Sanhedrin 37a) declară că blestemul a fost anulat în timp ce Iehonia a fost captiv în Babilon. Dar creștinii nu pot accepta acest lucru sau orice altă parte din Tradiția Orală, care respinge pe Isus ca Mesia. Prin urmare, incluzand pe Iehonia în această genealogie a lui Isus, a fost o greșeală colosala pentru scriitorii Noului Testament, dar nu pentru Scriptura Ebraică (care este însoțită de Traditia Orală).

Crestinii susțin că Isus este exclus din acest blestem pentru că Iosif nu a fost tatăl său adevărat. Prin urmare, el nu a fost într-adevăr un descendent al lui Iehonia. Dar dacă Isus nu a avut nici tată uman, nici asa nu poate fi considerat un descendent direct al lui David. Numai acest lucru singur l-ar descalifica complet de a fi considerat Mesia:

II Cronici 13:5
Nu trebuie oare sa stiti ca Domnul D-zeul lui Israel a dat pe vecie domnia peste Israel lui David si fiilor lui printr-un legamant care nu se poate calca?

Psalmi 89:37 [in Biblia Crestina 89:36]
Samanta lui [David] va dainui in veci; scaunul lui de domnie va fi inaintea Mea ca soarele;

Teologii crestini sustin că genealogia descrisa în Luca 3:23-38, traseaza linia regala a lui Isus la Regele David, prin mama sa, Maria. Dar acest argument este complet ridicol pentru mai multe motive:

1). Strămoșii unui Evreu sunt patrilineali. Prin urmare, în Scriptura Ebraică, linia de familie este trasată doar si numai, prin sexul masculin. De asemenea, lui Moise i sa poruncit în mod explicit pentru a numara pe copiii lui Israel în deșert, “dupa casele parintilor lor, numarand pe cap numele tuturor barbatilor (Numeri 1:2).

2). Maria nu este nici măcar menționata în genealogia din Luca.

3). Această genealogie il traseaza pe Isus pina la David, prin fiul său Nathan, in locul celuilalt fiu, Solomon. Nu numai ca acest lucru contrazice genealogia dată în Matei, dar il face iarasi neeligibil pe Isus pentru titlul de Mesia, pentru ca numai descendenții lui Solomon sunt moștenitori de sange regal si cu drepturi la tronul Mesianic si titlul de Mesia.


Mica 5:1-2 [in Biblia Crestina 5:2-3]
Si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine Imi va iesi cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei. De aceea, ii va lasa pana la vremea cand va naste cea care are sa nasca, si ramasita fratilor sai se va intoarce la copiii lui Israel.

Acest pasaj se referă la Mesia, un descendent al lui David, care a fost un Efratit din Betleemul lui Iuda:

I Samuel 17:12
Si David era fiul efratitului aceluia din Betleemul lui Iuda, numit Isai, care avea opt fii. Pe vremea lui Saul, el era batran, inaintat in varsta...

Din tine Imi va iesi” nu înseamnă că Mesia se va naște în Betleem asa cum “Părinții” Creștinismului au interpretat, ci inseamna că el se va trage din David, care sa nascut acolo.
a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei.Acest lucru denotă o mare perioada de timp de la David, care a trăit în urmă cu 2900 ani, până când va veni Mesia.

De aceea, ii va lasa pana la vremea cand va naste cea care are sa nasca“- Poporul Evreu va rămâne în exil până când Țara lui Israel va fi repopulată cu ei… sa cercetam:

Isaia 66:7-8
Inainte ca sa simta dureri, a nascut si inainte ca sa-i vina suferintele, a dat nastere unui fiu. Cine a auzit vreodata asa ceva? Cine a vazut vreodata asa ceva? Se poate naste oare o tara intr-o zi? Se naste un neam asa dintr-odata? [Totusi] Abia au apucat-o muncile, si fiica Sionului si-a si nascut fiii!” 

…si ramasita fratilor Sai se va intoarce la copiii lui IsraelDin seminția lui Iuda, la care atât David cat și Mesia aparțin, se va intoarce in Țara Sfântă, împreună cu cele zece triburi pierdute ale lui Israelului... ca cercetam:

Osea 2:2 [in Biblia Crestina 1:11]
Atunci copiii lui Iuda si copiii lui Israel se vor strange la un loc, isi vor pune o singura capetenie si vor iesi din tara; caci mare va fi ziua lui Izreel.

Tribul lui Iuda nu ar fi putut sa se întoarca în Țara Sfântă în timpul vieții lui Isus, deoarece acesta locuia acolo in timpul acestuia!. Ei au fost exilați printre neamuri, patruzeci și unu de ani după presupusa moarte [si existenta] a lui Isus, când romanii au distrus Templul.

Cu toate acestea, Noul Testament sustine că Mesia discutat in textele de mai sus este Isus:

Matei 2:1, 4-5
Dupa ce S-a nascut Isus in Betleemul din Iudeea, in zilele imparatului Irod, iata ca au venit niste magi din rasarit la Ierusalim … A adunat pe toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa Se nasca Chri_tosul. ‘In Betleemul din Iudeea’, i-au raspuns ei, ‘caci iata ce a fost scris prin prorocul.’.”

Cu toate acestea, încă o dată, Noul Testament se contrazice singur, pentru ca odata il are pe Isus născut în Galileea, care e partea de nord a Israelului, iar alta data il are nascut in Betleem, care este o regiune din partea de sud a Israelului !

Ioan 7:41-43
Altii ziceau: ‘Acesta este Chri_tosul.’ Si altii ziceau: ‘Cum, din Galileea are sa vina Chri_tosul? Nu zice Scriptura ca Chri_tosul are sa vina din samanta lui David si din satul Betleem, unde era David? S-a facut deci dezbinare in norod din pricina Lui.


Zaharia 9:9-10
Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului! Iata ca Imparatul tau vine la tine; El este neprihanit si biruitor, smerit si calare pe un magar, pe un manz, pe manzul unei magarite. Voi nimici carele de razboi din Efraim si caii din Ierusalim, si arcurile de razboi vor fi nimicite. El va vesti neamurilor pacea si va stapani de la o mare la cealalta si de la Rau pana la marginile pamantului.

Acest pasaj se referă la intrarea lui Mesia în Ierusalim, care va avea loc atunci când își exercită autoritatea asupra întregii lumi, și atunci când toate uneltele de război sunt distruse … sa cercetam:

Osea 2:20 [in Biblia Crestina 2:18]
“In ziua aceea, voi incheia pentru ei un legamant cu fiarele campului, cu pasarile cerului si cu taratoarele pamantului, voi sfarama din tara arcul, sabia si orice unealta de razboi si-i voi face sa locuiasca in liniste.

Mica 5:9, 14
In ziua aceea, zice Domnul, iti voi nimici cu desavarsire caii din mijlocul tau si-ti voi sfarama carele; … Ma voi razbuna cu o manie, si cu o urgie pe neamuri, cum nu s-a mai pomenit vreodata. [in Biblia Crestina este tradus gresit “care n-au vrut s-asculte“]

Isus nu a fost acest cuceritor triumfător și victorios al lumii: el a fost crucificat de romani. Josephus atestă că această soartă a lui Isus era foarte comuna cu cea a talharilor de rand:

Pentru aceasta, Varus a trimis o parte din armata sa în țară, ca să caute pe cei care au fost autorii revoltei, și atunci când au fost descoperiti, el ia pedepsit pe unii dintre ei care au fost printre cei mai vinovat, iar pe altii ia eliberat. Dar cei care au fost crucificati erau cam două mii ….

Soldații, din mânia și ura care le-o purtau Evreilor, au tintuit pe cruci in cuie, pe toti cei care iau prins, unul după altul, și mulțimea lor era atât de mare, încât nu au mai avut destule cruci, și nici loc unde sa le mai puna.

Isus, deasemenea nu a vorbit despre pace în lume, dimpotriva:

Matei 10:34
Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.

Luca 12:51
Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: nu; ci mai degraba dezbinare…

Isus, și Noul Testament, în general, nu afișeaza nimic altceva decât dispreț pentru neamuri. El nu a fost interesat în nici un fel de relatie cu ei sau de a le aduce pace, nici în a trai impreuna ca un singur popor [ca un popor crestin]:

Matei 10:5-6
Acestia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus, dupa ce le-a dat invataturile urmatoare: “Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor; ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.

În răspuns la cerinta de ajutor a unei femei dintre Neamuri:

Matei 15:24-26
Drept raspuns, El a zis: ‘Eu nu sunt trimis decat la oile pierdute ale casei lui Israel.’ Dar ea a venit si I s-a inchinat, zicand: ‘Doamne, ajuta-mi!’ Drept raspuns, El i-a zis: “Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci la caini!

Biblia Crestina traduce ‘căței,‘ in loc de ‘câini‘ ca sa usureze intelesul cuvintelor, dar trebuie mentionat ca Evreul considera (datorita ceea ce este scris in Tora) câinele a fi cel mai spurcat animal, chiar mai spurcat decat porcul !

Matei 6:31-32
Nu va ingrijorati, dar, zicand: ‘Ce vom manca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom imbraca?’ Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.

I Petru 4:3
Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite.

Isus nu a avut stăpânire asupra lumii, Israel, vecinii lui, sau chiar propria lui familie:

Ioan 1:11
A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit.

Din cauza acestor diferențe si contraziceri dintre Noul Testament cu el insusi si cu Vechiul Testament, singura “implinire” mesianica pe care a fost capabil sa o “implineasca” este aceea de a calari pe un magar:

Ioan 12:14-15
Isus a gasit un magarus si a incalecat pe el, dupa cum este scris: ‘Nu te teme, fiica Sionului; iata ca Imparatul tau vine calare pe manzul unei magarite.’

Cu toate acestea, chiar și aici, Isus nu a împlinit nimic, din moment ce toată lumea calatorea pe magari în vremurile acelea.


Psalmi 68:18-19 [in Biblia Crestina 68:17-18]
“Carele Domnului se numara cu douazecile de mii, cu mii si mii; Domnul este in mijlocul lor, venind din Sinai in Locasul Sau cel Sfant. Te-ai suit pe inaltime, ai luat prinsi de razboi, ai luat in dar oameni; cei razvratiti vor locui si ei langa Domnul D-zeu.

Aceste versete, scrise la timpul trecut, se referă la revelația de la Muntele Sinai:

“Darurile” pentru omenire au fost cele zece categorii de porunci date lui Moise. Ceea ce este cunoscut pe plan mondial a fi “cele zece porunci“, sunt defapt zece declaratii [Aseret ha-Dibrot] si sunt considerate a fi 10 categorii de porunci de unde deriveaza celelalte 613:

Exod 24:12
Domnul a zis lui Moise: “Suie-te la Mine pe munte si ramai acolo. Eu iti voi da niste table de piatra cu Legea si poruncile pe care le-am scris pentru invatatura lor.

El i-a primit pe ei dintre rândul “razvratitilor”, care au făcut vițelul de aur:

Exod 32:15, 19
Moise s-a intors si s-a coborat de pe munte, cu cele doua table ale marturiei in mana. Tablele erau scrise pe amandoua partile, pe o parte si pe alta… Si, pe cand se apropia de tabara, a vazut vitelul si jocurile. Moise s-a aprins de manie, a aruncat tablele din mana si le-a sfaramat de piciorul muntelui…

Locui cu D-zeu” face aluzie la:

Exod 29:45
Eu voi locui in mijlocul copiilor lui Israel si voi fi D-zeul lor.

Alte versete din Psalm 68 confirmă faptul că subiectul textului în discuție este într-adevăr Moise pe muntele Sinai:

Psalmi 68:8-9 [in Biblia Crestina 68:7-8]
D-zeule, cand ai iesit Tu in fruntea poporului si cand mergeai in pustiu s-a cutremurat pamantul, s-au topit cerurile dinaintea lui D-zeu, s-a zguduit Sinai dinaintea lui D-zeu, D-zeul lui Israel.

Aceasta aduce aluzie la:

Exod 13:21-22
Domnul mergea inaintea lor, ziua intr-un stalp de nor, ca sa-i calauzeasca pe drum, iar noaptea intr-un stalp de foc, ca sa-i lumineze, pentru ca sa mearga si ziua si noaptea. Stalpul de nor nu se departa dinaintea poporului in timpul zilei, nici stalpul de foc in timpul noptii.

Exod 19:18
Muntele Sinai era tot numai fum, pentru ca Domnul Se coborase pe el in mijlocul focului. Fumul acesta se inalta ca fumul unui cuptor, si tot muntele se cutremura cu putere.

Ignorand toate aceste aluzii, Noul Testament parafrazează textele de mai sus ca si cum ar fi o profeție despre Isus:

Efeseni 4:7-8
Dar fiecaruia din noi harul i-a fost dat dupa masura darului lui Chri_tos. De aceea este zis: ‘S-a suit sus, a luat robia roaba si a dat daruri oamenilor.’ “

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.