08

PREDICA   DE   PE   MUNTE   (chiar e a lui Isus ?)

În Noul Testament, înțelepciunea lui Isus este concentrată într-o prelegere pe moralitate, numită “Predica de pe Munte”. Defapt, ceea ce prezinta autorul evangheliei acolo, este o copie directa a persoanei lui Moise; Il suie pe Isus pe un munte, unde Isus le da o lege noua (precum Moise la Sinai). Legea e aceiasi cu cea de la Sinai, numai ca o suceste si o mutileaza intr-atat incat ea devine imposibil de tinut – citeste sectiunea la sfarsitul paginii de mai jos (“La Adresa Paganilor Crestini”). Acest discurs al lui Isus a fost formulat prin modificarea a multor cuvinte si expresii înțelepte, găsite în Scriptura Ebraică, sau afirmatii rostite de Rabinii contemporani. Din fericire, acestea din urmă au fost ulterior înregistrate în Talmud. Mai jos sunt prezentate în forma lor originală:” …………………………………………………………………………………………………………………….

Proverbe 29:23 …dar cine este smerit cu duhul capata cinste.

Matei 5:3Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este Imparatia cerurilor! …………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 147:3…tamaduieste pe cei cu inima zdrobita si le leaga ranile.

Matei 5:4Ferice de cei ce plang, caci ei vor fi mangaiati!…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 37:11Cei blanzi mostenesc tara si au belsug de pace.

Matei 5:5Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul!…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 5:13 [in Biblia Crestina 5:12]Caci Tu binecuvantezi pe cel neprihanit, Doamne, si-l inconjori cu bunavointa Ta, cum l-ai inconjura cu un scut.

Matei 5:6Ferice de cei flamanzi si insetati dupa neprihanire, caci ei vor fi saturati!…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Shabbath 151b Rabinul Gamliel a spus: “Cine are mila de creaturi, i se va acorda mila de la cer …

Matei 5:7Ferice de cei milostivi, caci ei vor avea parte de mila!…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 24:3-4 Cine va putea sa se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica pana la locul Lui cel sfant? Cel ce are mainile nevinovate si inima curata, …

Matei 5:8Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 34:15 [in Biblia Crestina 34:14]…cauta pacea si alearga dupa ea!

Matei 5:9Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Baba Kamma 93a Rabinul Abbahu a spus: “Un om ar trebui să încerce mereu să fie printre cei persecutați, mai degrabă decât persecutorii…

Matei 5:10-11Ferice de cei prigoniti din pricina neprihanirii, caci a lor este Imparatia cerurilor! Ferice va fi de voi cand, din pricina Mea, oamenii va vor ocari, va vor prigoni si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra!…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Aboth 5:14 incet la manie si cu usurinta iarta omul drept…

Matei 5:24lasa-ti darul acolo inaintea altarului si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Kallah, Chapter 1Cel ce priveste la o femeie cu ganduri impure, este ca si cum ar fi avut relatii cu ea.

Matei 5:28…oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Gittin 90a Scoala de Shammai a spus: “Un om sa nu divorteze de sotia sa decat daca o gaseste a fi vinovata de un lucru indecent.

Matei 5:32…oricine isi va lasa nevasta, afara numai de pricina de curvie, ii da prilej sa preacurveasca; si cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Baba Mezia 49 Rabinul Iuda a zis: “ ‘DA’-ul tau sa fie adevarat, si ‘NU’-ul tau sa fie adevarat.’

Matei 5:37Felul vostru de vorbire sa fie: ‘da, DA; nu, NU’; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau.…………………………………………………………………………………………………………………….

Plangerile lui Ieremia 3:30 sa dea obrazul celui ce-l loveste si sa se sature de ocari”

Matei 5:39… oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt.…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 37:21 … dar cel neprihanit este milos si daruieste.

Psalmi 37:26 “… el intotdeauna este milos si da cu imprumut …

Matei 5:42Celui ce-ti cere da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute de la tine.…………………………………………………………………………………………………………………….

Proverbe 25:21 Daca este flamand vrajmasul tau, da-i paine sa manance, daca-i este sete, da-i apa sa bea

Matei 5:44… iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema ……………………………………………………………………………………………………………………….

Eclesiastul 9:2Tuturor li se intampla toate deopotriva: aceeasi soarta are cel neprihanit si cel rau …

Matei 5:45ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Shabbath 133b Abba Saul a zis: “fie ca El … la fel cum El este milostiv și plin de compasiune, astfel sa fii si tu milostiv și plin de compasiune.

Matei 5:48Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Baba Bathra 9b Rabinul Eleazar a spus: “Un om care este milostiv în secret este mai mare …

Matei 6:3-4tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns ……………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Berakoth 61a Rabinul Huna a declarat în numele rabinului Meir: “Cuvintele unui om ar trebui să fie mereu putine atunci cand i se adreseaza lui D-zeu.

Matei 6:7Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati.…………………………………………………………………………………………………………………….

Rosh Hashanah 17aA cui greseli [pacate] iarta El [D-zeu] ? A celor care iarta si ei greselile altora …

Matei 6:14-15Daca iertati oamenilor greselile lor si Tatal vostru cel ceresc va ierta greselile voastre. Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Baba Bathra 11a După ce familia regelui Monbas la mustrat pentru ca a dat deoparte toate comorile familiei, el a răspuns: “Strămoșii mei au ascuns comori aici pe pamant care pot fi atinse de mainile oamenilor, dar eu le-am păstrat într-un loc unde nici o mana umana nu le poate atinge …

Matei 6:19-20Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura.…………………………………………………………………………………………………………………….

Proverbe 30:8-9 … nu-mi da nici saracie, nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie…  Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepad de Tine si sa zic: Cine este Domnul?

Matei 6:24Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 147:9 El da hrana vitelor si puilor corbului cand striga.

Matei 6:26Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste……………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 37:4 Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima.

Matei 6:33Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Sotah 48b Rabbi Eliezer a spus: “Cel care are doar o bucată de pâine în coșul său, și întreabă: Ce voi mânca mâine”? este un om de puțină credință.

Matei 6:34Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Berakoth 9b Moise a zis lui D-zeu: “Domn al intregului univers, Domn al universului, este suficient răul la timpul său!

Matei 6:34… caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Shabbath 127b Rabinii ne învăță: “Cel care judecă pe aproapele său favorabil este el însuși judecat favorabil.

Talmud, Sotah 8b Rabinul Meir a declarat: “Modul in care măsori pe altii va fi folosit sa fii si tu măsurat.

Matei 7:1-2Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati; si cu ce masura masurati vi se va masura.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Arakin 16b Rabinul Tarfon a spus: “… pentru că dacă unul îi spune:` scoate paiul din ochii tăi, “el va răspunde:` Scoateți bârna din ochii tăi!

Matei 7:3-5De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? Sau, cum poti zice fratelui tau: “Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau”, si, cand colo, tu ai o barna in al tau?… Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.…………………………………………………………………………………………………………………….

Proverbe 23:9 Nu vorbi la urechea celui nebun, caci el nesocoteste cuvintele tale intelepte.

Matei 7:6Sa nu dati cainilor lucrurile sfinte si sa nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si sa se intoarca sa va rupa.…………………………………………………………………………………………………………………….

Ieremia 29:13 Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima.

Matei 7:7Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.…………………………………………………………………………………………………………………….

Talmud, Shabbath 31a Rabbi Hillel a spus: “Ceea ce este uracios pentru tine, nu face aproapelui tau Aceasta este toată Legea, restul este doar comentariu. Du-te si invata-l..!

Matei 7:12Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Prorocii.…………………………………………………………………………………………………………………….

Psalmi 6:9 [in Biblia Crestina 6:8]Departati-va de la mine, toti cei ce faceti raul!…

Matei 7:23Atunci le voi spune curat: ‘Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.’
……………………………………………………………………………………………………………………. Încă o dată, “frauda pioasa” comisa de autorii Noului Testament este evidenta: Noul Testament [Biserica], batjocoreste rabinii [fariseii] in ‘vazul lumii’ dar pe ascuns le pretuieste intelepciunea deorece multe din invataturile lor au fost atribuite idolului crestin numit Isus!

……………………………………………………

LA ADRESA PAGANILOR CRESTINI

……………………………………………………

A “împlinit” ISUS LEGEA (Tora)? … SAU A TRANSFORMAT-O SI A FACUT-O IMPOSIBIL DE TINUT?

Isus afirma in Matei 5:17Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.

DAR_EL_EXACT_ASTA_A_SI_FACUT_. . . ._A_STRICAT-O  (schimband-o)!

In primul rand expresia “a implini Tora (Legea)” este o expresie si o conceptie irationala. Defapt, ea este de-a dreptul tampita si    i_n_c_o_e_r_e_n_t_a!!!

Cineva ar putea “implini” Tora la fel cum cineva ar putea “implini” Constitutia Romaniei ! Afirmatia Crestinismului, care a fost “pusa in gura lui Isus“, este complet lipsita de orice sens!
Cele 613 comandamente date Evreului, nu sunt pentru fiecare evreu. Unelea sunt doar pentru preotii leviti, altelea doar barbati, altelea sunt doar pentru femei. Unelea sunt doar pentru copii de sex masculin, altelea sunt doar pentru cei de sex feminin. Unelea, defapt cele mai multe din ele (aprox 60%), sunt legate direct de Templu si sacrificii, ceea ce inseamna ca in lipsa unui Templu ele nu pot fi si nu trebuiesc implinite deoarece ele pot fi implinite doar in incinta Templului.
Altelea sunt legate direct de stilul de viata al unui evreu. De exemplu, daca nu consumi carne, nu trebuie sa ucizi un animal kosher, in modul kosher cum ne-a explicat D-zeu; deoarece nu trebuie sa-l ucizi deloc. Asta nu rezulta in nici-o calcare de lege! La fel cum daca nu esti femeie, nu ti se aplica legea circumciziei! Logic! Daca nu ti se aplica legea, nu esti raspunzator pentru respectarea acelei legi!

Matei incearca sa-l prezinte pe Isus ca pe un “nou Moise”. Il pune pe un munte (imitandu-l pe Moise la Sinai) si-l baga ‘in priza‘ ca sa poata blasfemi Legea data de adevaratul D-zeu la Sinai. Defapt Isus, transmite o cristologie total diferita de Pavel. Isus sustine ca trebuie sa tii Legea, iar Pavel spune ca “NU”, deoarece “ei” [paganii crestini] sunt sub “gratie”, dar asta e un subiect care este analizat in paginile 15-25.
Matei, in aparenta, il are pe Isus spunand crestinilor sa tina Legea de la Sinai. Dar nu asta este ceea ce face el acolo. Spun “el” dar nu ma refer la Isus ci la autorul a carui evanghelie i-a fost atribuita lui Matei, deorece nu exista nici o dovada ca autorul care a scris-o s-a numit Matei! Deasemena spun “el” si ma refer tot la acest autor pentru ca Isus nu a fost niciodata pe nici un munte (pentru simplul motiv ca Isus cel descris in NT, nu a existat), de aceea spun “Matei, il are/il descrie pe Isus vorbind…

Teologii Crestini sustin ca ceea ce face Isus in capitolul 5 din Matei, este o “intarire” a legii. NU-I adevarat!
Ceea ce face Isus acolo e o… mutilare a Legii; o stramba, o suceste, ii schimba “mesajul” si intelegerea pentru a da impresia ca este o lege imposibila de tinut – si abia atunci simt crestinii ca au neaparata nevoie de un rascumparator de genul lui “Isus”, care moare pentru ei, deoarece ei cu adevarat nu pot tine legea lui. Pentru ca aceasta nu e Legea data de D-zeul lui Avraam, Isaac, Iacov, si Moise, deoarece e o lege haotica. E legea lui personala; A lui Isus – si el admite asta!!!
El RE-interpreteaza Tora data de D-zeu la Sinai! Tora care e vesnica! Insusi Isus spune asta; (parafrazez) “atata timp cat nu va trece cerul si pamantul nu se va schimba o iota din Tora“. El insa o suceste in asa fel, incat singura cale de a “scapa cu viata” este de “a crede” ceea ce zice el, altfel esti pierdut! Nici nu mai luam in considerare faptul ca Legea de la Sinai este data STRICT pentru Evreu. Neamurile au legile descrise in Geneza.

Uite cat de clar isi explica Isus “legea lui”;
Ioan 14:15
Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.
Ioan 14:21
Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui.
Ioan.15:10
Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui.

Dupa cum o sa vedem mai jos, este o distincta si incontestabila diferenta intre poruncile “Tatalui” si poruncile lui Isus. Sa mergem mai departe si sa vedem ce fel de escrocherii se pun la cale in scrierea atribuita acestui “Matei” de catre idolul Crestinitatii, de la capitolele 5 la 7;

Isus spune in Matei 5:27-28 urmatoarele;
Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: ‘Sa nu preacurvesti.’ Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.
Ce inseamna asta? Ca daca ma supara cineva si am un moment de euforie si pe moment imi spun in gandul meu “… Aaaahhh…am sa te OMOR ! “, eu deja sunt vinovat pentru comiterea crimei. Sunt vinovat de crima si sunt vinovat pentru omor, in timp ce “victima” este vie, mananca, bea, isi face treburile zilnice ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat in timp ce eu sunt vinovat … de ce sunt vinovat? Numai idolul Crestinitatii stie pentru ca nimeni altcineva poate sa explice dilema asta! In schimb, Porunca adevaratului D_zeu, cel al Israelului, va spune in Geneza 9 sa nu comiteti crima, NU sa nu va ganditi a comite o crima!

Ipotetic vorbind, daca un barbat si o femeie oarecare se cunosc si se socializeaza zilnic in mod involuntar deoarece lucreaza impreuna. Ambii trec prin probleme familiare temporare si pentru moment, simt nevoia si doresc o “alinare” temporara! Ambii simt dorinta sa comita adulter, dorinta de o “mica aventura“. Fiecare din ei vede ca si persoana cealalta are aceleasi sentimente, DAR, isi amintesc ca D-zeul Israelului le-a spus sa nu comita adulter (pt pagani: vezi porunca din Geneza, data lui Noe), de aceea nu va comite adulter – si aceasta dragii mei, este ceea ce este considerat o virtute! Iar .. Virtutea nu poate fi obtinuta DECAT prin temptatie. Cand esti temptat si rezisti temptatiei esti considerat neprihanit si pentru asta primesti “credit” la Banca Nationala Divina!

De exemplu, daca avem un barbat si o femeie care locuiesc pe o insula parasita si nu sunt alti barbati sau alte femei pe insula respectiva. Cei doi isi petrec intreaga viata fara sa intalneasca alt om. Putem sa spunem despre acea femeie si acel barbat ca au fost fideli unui altuia, … ca ei au fost virtuosi din punctual ala de vedere? … NU! Categoric! Deoarece le-a lipsit temptatia!

Dar daca te duci la alimentara si gestionara iti da rest inapoi mai mult decat ar fi trebuit. Erau bancnotele lipite intre ele si nu si-a dat seama. Ce faci? Ii inapoiezi banii sau ii bagi in buzunar si spui  “las’ ca si de la mine au furat altii!” Trebuie sa te gandesti ca D-zeu ti-a zis sa nu furi (tot in Geneza). Inapoieste gestionarei banii si nu fa gestul asta pentru ca este unul normal pentru tine, sau pentru ca ar exista in perimetrul tau moral, CI pentru ca asa ti-a zis D-zeu sa faci! Indiferent daca te-a taiat capul sa nu-i inapoiezi si sa-i pastrezi pentru tine! TOCMAI ACOLO SADE VIRTUTEA DE CARE DAI DOVADA ! Ai fost ispitit si ai ales sa nu pacatuiesti! Ai trecut “examenul” respectiv cu nota 10! Cu cat mai coplesitoare dorinta de a pastra banii, cu atat mai profunda neprihanirea ta dupa inapoierea banilor.

Dar daca esti nascut intr-o familie care nu consuma carne porc? Esti repulsat doar la vederea saracului animal, care a fost creat si el cu un scop anume, atat doar ca consumul carnii lui [doar de evreu] nu este una dintre ele. Atunci, crezi ca vei primi “credit” pentru NEconsumarea carnii de porc? Evident ca nu, deoarece nu ai fost temptat de a consuma porc vreodata! De asta nu poti fi considerat virtuos din punctual ala de vedere! – Defapt, paganii au voie sa consume orice fel de carne. D-zeu i-a spus lui Noe ca are la indemana tot ceea ce misca, ca sa-i serveasca drepta hrana. Singura restrictie care i-a fost data a fost de a nu consuma sange!

Geneza 9:3-4
Tot ce se misca si are viata sa va slujeasca de hrana: toate acestea vi le dau, ca si iarba verde.  Numai carne cu viata ei, adica sangele ei, sa nu mancati.

Restrictia data asupra consumului diferitor animale a fost data doar la Sinai, doar Evreului!

In gandirea clasica a Iudaismul Ortodox, acolo unde iti gasesti temptatia, tot acolo iti vei gasi si eternitatea! Sau, eventual nu o vei gasi.
Ce vreau sa zic este ca persoana care se lupta cu “EU”-ul personal pentru a nu calca Legea, doar persoana aia e virtuoasa, DEOARECE GANDUL DE A COMITE PACAT ESTE ISPITA IN SINE ! A nu reactiona asupra demonstreaza ca esti “virtuos“, sau “neprihanit“!

…………………………………………………………………

Legea‘ este foarte usor de tinut, deoarece este foarte usoara si simpla, dupa cum afirma D-zeu in Deut 30:11 sau David in Psalmi 119:70. Ea poate fi definita asa;

1) Câteodată aș vrea doar să spun “asta”, dar D-zeul Israelului mi-a poruncit să nu spun “asta”, de aceea nu am să o spun – pentru asta sunt considerat neprihănit[ă].
2) Câteodată aș vrea doar să nu zic “asta”, dar D-zeul Israelului mi-a poruncit să zic “asta”, de aceea am să o zic – pentru asta sunt considerat neprihănit[ă].
3) Câteodată aș vrea doar să comit “asta”, dar D-zeul Israelului mi-a poruncit să nu comit “asta”, de aceea nu am să o comit – pentru asta sunt considerat neprihănit[ă].
4) Câteodată aș vrea doar să nu fac “asta”, dar D-zeul Israelului mi-a poruncit să fac “asta”, de aceea am să o fac – pentru asta sunt considerat neprihănit[ă].

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.